Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα το AIDS


Εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα το AIDS
Τριάντα χρόνια πέρασαν από τότε που έκανε  για πρώτη φορά εμφάνιση η επιδημία   του AIDS. Εκτός ελέγχου βρίσκεται η εξάπλωσή  του στην χώρα μας  μόλις 15 χρόνια μετά την επιτυχή εφαρμογή της αντιρετροϊκής θεραπείας των ασθενών.
Δυστυχώς σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα  η Ελλάδα βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή σε ό,τι αφορά στην πορεία της νόσου καθώς αυτή φαίνεται να εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς στη χώρα μας .


Πραγματικό σοκ προκαλεί η αύξηση των  κρουσμάτων της HIV λοίμωξης  στη χώρα μας όταν  στους τοξικομανείς η αύξηση άγγιξε μέσα σε ένα έτος  το 1260% ενώ στον γενικό πληθυσμό της χώρας το 52,7%  όταν αντιστρόφως ανάλογα συρρικνώνονται οι ασφαλιστικές  παροχές για τους ασθενείς.

Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται  τις τελευταίες δύο δεκαετίες στον σχετικό χώρο, όπως η ACT UP ΔΡΑΣΕ HELLAS και η ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ- Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας καταγγέλλουν  πως ο αγώνας για την επιβίωση  των  ασθενών  με HIV λοίμωξη γίνεται ολοένα και πιο δύσκολος εξαιτίας των περικοπών των επιδομάτων τους.

Χαρακτηριστικά,«Ο  Αναθεωρημένος  Κανονισμός  Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας  του υπουργείου Εργασίας αφαιρεί την πρόσβαση των οροθετικών σε κοινωνικές παροχές και αναπηρικές συντάξεις, καθώς πλέον μόνο όσοι βρίσκονται σε τελικό στάδιο AIDS θα εντάσσονται στα εν λόγω προγράμματα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση ACT UP ΔΡΑΣΕ HELLAS .

Την ίδια στιγμή, «κοινωνικές παροχές χρόνων που εν μέρει αντιμετώπιζαν το κοινωνικό ρατσισμό και το στίγμα που έχουν συνδυαστεί με την HIV λοίμωξη, διακόπτονται  ή μπαίνουν σε αμφισβήτηση με το πρόσχημα της «στοχευμένης μόλυνσης»  τονίζει ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου